BLIV KONTAKTET AF OS
Navn:
Telefonnummer:
Email:
Jeg accepterer persondatapolitikken

Jordan 

Jordans officielle navn er:
Al-Mamlaka al-Urduniya al-Hashimiya – Velkommen!

Lige siden bibelsk tid hvor landet var delt mellem kongedømmerne Gilead, Moab og Edom har Jordan været knyttet til vigtige historiske begivenheder - i den antikke periode var kongeriget Petra knyttet til det romerske imperium - I det 7. århundrede var det her araberne ved Yarmuk indledte kampen mod den byzantinske kejser Herakles - Og under korstogene var den vestlige del af landet skueplads for den første del af kampene mod europæerne.

Læs den romantiske historie om den unge amerikanske arkitekt Lisa, der som 27-årig blev gift med Jordans Kong Hussein, der kronede hende til dronning og gav hende navnet Queen Noor.

Det var på hendes initiativ byen Petra blev fredet. Hun genhusede de nomadiske familier, der havde boet der i århundreder og byggede en landsby til dem med skole og hospital. Hun satte kvinderne i gang med at tjene deres egne penge ved at væve og sy.

Petra
Jordan er fuld af arkæologiske skatte - fra ruiner til enorme ørkenslotte. Kronen på værket må dog være den legendariske lyserøde by Petra udhugget i klipperne, som er på UNESCOs liste over verdens kulturarv og for nylig udvalgt til et af verdens 7 nye vidundere. Oplev de udsmykkede facader og farver, der konstant skifter i sollyset - det er et magisk sted

Wadi Rum
T. E. Lawrence, bedre kendt som Lawrence af Arabien, beskrev ørkenen i Wadi Rum som "vidstrakt, mægtig og guddommelig". Wadi Rum er et paradis for naturelskere og betragtes som et af verdens mest fascinerende ørkenlandskaber. Spis med beduinerne, oplev orientalsk mavedans under den lysende stjernehimmel i Wadi Rum.

Det Døde Hav – Livets hav
Det Døde Hav ligger på jordens laveste punkt, ca. 400 m under havets overflade. Vandet indeholder 30 % salt samt flere velgørende mineraler. Omgivet af et unikt landskab ligger dette naturlige spa, som er et af de mest kendte kursteder i verden. Allerede i Kleopatras tid anvendte man dødehavs-ler som et mirakel skabende skønhedsprodukt.

Det Røde Hav
Det dejlige område Aqaba er beliggende i den sydligste del af Jordan ved udmundingen til Det Røde Hav. I Aqaba befinder du dig midt i den arabiske kultur med spændende markeder i gaderne, souvenirbutikker, vandpibecaféer, afslappende badeferie og snorkling ved de smukke koralrev i Røde Havet.

Klima
Jordan er et meget solrigt land. Den nordvestlige del af landet, hvor hovedstaden Amman ligger, har mild og ganske våd vinter med dagstemperaturer på ca. 15 grader. Bygerne om vinteren kan være kraftige, men forekommer kun få dage. Allerede i april er det mest tørt, solrigt og varmt, 20-25 grader. Om sommeren når dagstemperaturen gerne over 30 grader, men luften er ganske tør og varmen føles ikke så trykkene. Hele efteråret er det behageligt varmt, mest solrigt og tørt. Mere ustadigt vejr kommer først i november. Resten af Jordan har næsten ørkenklima. I Aqaba når dagtemperaturen over 20 grader året rundt og om sommeren gerne over 30 grader. Mest tørt og solrigt, men i perioden oktober-april er der risiko for kortvarige og lokale byger og kølige nætter.
Discovery Travel Hellerupvej 51 2900 Hellerup Tlf. 39 62 61 61
Travelmarket Interactive