Information om Maldiverne

Nika Island Resort & Spa, Maldiverne

10 informationer om Maldiverne

Maldiverne, et perleformet ørige spredt ud over det dybblå hav i Det Indiske Ocean, har længe været et paradis for rejsende fra hele verden. Med pulverfine, hvide sandstrande, azurblå laguner og fantastisk dyreliv tilbyder Maldiverne en vidunderlig pause fra hverdagens travlhed. Så lad os dykke ned i denne smukke destination få svaret på 10 nyttige informationer om Maldiverne.

1. Hvordan kommer I til Maldiverne?

Flere flyselskaber har regelmæssige flyvninger til Malé International Airport. Den videre transport foregår med vandfly eller speedbåd – alt efter afstanden til jeres hotel/resort er fra Malé. Fra luften åbenbares et unikt panorama, hvor de smaragdgrønne perler af atoller i det blændende, turkise hav strækker sig ud i horisonten.

2. Hvad kan I lave på Maldiverne?

Maldiverne tilbyder et væld af aktiviteter, herunder snorkling, dykning, solbadning på strandene, sejlsport, fiskeri og luksuriøs afslapning på eksklusive resorts. Udforskning af koralrev er en særlig populær aktivitet, da Maldiverne huser noget af verdens mest fantastiske undervandsliv.

Romantisk middag på stranden på The Residence Maldives at Falhumaafushi, Maldiverne

3. Hvad er det bedste tidspunkt at besøge Maldiverne på?

Maldiverne har et tropisk klima året rundt, så I kan besøge øerne når som helst. Gennemsnitstemperaturen for både luft samt hav ligger på 25-30 grader. Den bedste tid at besøge afhænger dog af jeres præferencer.
De fleste foretrækker at besøge Maldiverne i løbet af den tørre sæson, som strækker sig fra november til april. Maj til oktober er regntid med gennemsnitstemperaturer på omkring 28 grader.

4. Er Maldiverne velegnede til en romantisk ferie?

Absolut! Maldiverne er en topdestination for par, der sætter stor pris på den romantiske atmosfære. Med private villaer på vandet, stjerneklare nætter og idylliske strande er Maldiverne det perfekte sted til en bryllupsrejse eller et romantisk getaway.

5. Hvordan er overnatningsmulighederne på Maldiverne?

Maldiverne tilbyder et bredt udvalg af overnatningsmuligheder. Discovery Travel har nøje håndplukket resorts, hvor vi kan stå inde for en kvalitet, der kan tilfredsstille selv den mest kræsne livsnyder. Hør os gerne om resorts, der er særdeles velegnet som ferieophold for familie- og generationsrejser.

Dyk ned til dyrene i havet på Milaidhoo Island, Maldiverne

6. Er der nogen kulturelle oplevelser på Maldiverne?

Selvom Maldiverne primært er kendt for deres naturlige skønhed, undervandsliv og vandsport, tilbyder øerne også en rig kultur og historie. I kan udforske maldivisk kunst og håndværk, besøge lokale landsbyer, fiskemarkedet og den gamle fredagsmoske med flotte koralsten i Malé eller deltage i traditionelle danse- og musikforestillinger.

7. Hvad kan opleves i det Maldivernes maritime univers?

I Maldivernes undervandsparadis åbenbares enestående syn. Her, både over og under vandoverfladen, udfolder sig et utroligt panorama af farver og liv.

Det uberørte koralrev, i sin fulde pragt og farvestrålende skønhed, fungerer som hjemsted for nogle af havets mest imponerende skabninger, heriblandt majestætiske skildpadder, delfiner, ufarlige revhajer, fascinerende hvalhajer (primært fra maj til november) og de elegante mantarokker. I møder farverige koralfisk samt napoleonsfisk, pigrokker og groupers.

Dykkerflasker eller snorkeludstyr?
For de eventyrlystne med et dykkercertifikat eller for jer, der vælger at erhverve det på stedet, åbner sig en uforglemmelig oplevelse under havets overflade. Med snorkeludstyr får I også fantastiske oplevelser fra vandoverfladen.

Play by COMO - børneklub på COMO Maalifushi, Maldiverne

8. Hvordan er maden på Maldiverne?

Maldivisk mad er en smagfuld blanding af indiske, srilankanske og arabiske køkkener. Fisk og skaldyr er grundlæggende i maldivisk kost. Får I muligheden bør I ikke gå glip af mas huni, som er en kold morgenmadsret med kokos, løg, tun, chilipeber og roshi fladbrød, fishcurry, kuli boakiba (krydrede fiskefrikadeller) samt gulha (stegte fiskeboller). Hovedparten af Maldivernes resorts har flere restauranter, også på michelin niveau, med forskellige køkkener for at imødekomme alles smagsløg.

9. Er Maldiverne et familievenligt rejsemål?

Selvfølgelig! Maldiverne byder velkommen til besøgende i alle aldre, herunder familier med børn. Mange resorts tilbyder børnevenlige faciliteter og aktiviteter, såsom børneklubber, legepladser og specielle børnemåltider. Medbring dog selv basale ting som bleer, sutteflasker, sutter m.m.

10. Er Maldiverne bæredygtigt?

Turismen sker med stor respekt for lokalsamfundet og der arbejdes både med bevarelse af koralrev, flora og fauna, dyreliv og tiltag for lokalsamfundet. Flere resorts er CO2-neutrale, bl.a. Soneva Fushi, hvor 90 % af affaldet genbruges, kasseret glas omdannes til kunst og biologisk affald bliver til kompost i resortets økologiske have.

Maldiverne anses som værende pionerer
Mange resorts er bygget i bæredygtige materialer, har eget solcelle- og vandrensningsanlæg (som Alila Kothaifaru Maldives og Baros), plastik er reduceret til et minimum (eller helt fjernet), rengøringsprodukter er biologisk nedbrydelige, LED-lys er installeret m.m. Generelt anses resorts på Maldiverne for at være pionerer indenfor bæredygtig turisme.

Pak solbriller, badetøj og snorkel

Maldiverne er virkelig et tropisk paradis, der tilbyder noget for enhver rejsende. Uanset om I søger eventyr, romantik eller blot en afslappende ferie, vil disse øer fortrylle jer med deres skønhed og gæstfrihed. Så pak solbriller, badetøj og snorkel og gør jer klar til at udforske det fantastiske Maldiverne!

Christina Seifert. Rejsekonsulent og medarbejder hos Discovery Travel.

Har du spørgsmål?

Christina Siefert
Rejsekonsulent på Det Indiske Ocean & Thailand
info@discoverytravel.dk
Tlf. (+45) 88 77 53 05

Morten Westergaard, rejsekonsulent og medarbejder hos Discovery Travel

Har du spørgsmål?

Morten Westergaard
Rejsekonsulent på Det Indiske Ocean, Sydøstasien, Europa, Oceanien & Syd- og Mellemamerika
info@discoverytravel.dk
Tlf. (+45) 88 77 53 04

Charlotte Schou, rejsekonsulent og medarbejder hos Peacock Travel

Har du spørgsmål?

Charlotte Schou
Rejsekonsulent på Caribien, USA, Canada, Mexico, Europa, Maldiverne & Mauritius
info@discoverytravel.dk
Tlf. (+45) 39 75 02 52

Cecilie Nørgaard Larsen, Discovery Travel

Har du spørgsmål?

Cecilie Nørgaard Larsen
Rejsekonsulent på Det Indiske Ocean, Australien & New Zealand
info@discoverytravel.dk
Tlf. (+45) 88 77 53 06


En ferie uden bekymringer

Spørg os 24 timer i døgnet.

Jeres ferie er et særligt højdepunkt, som skiller sig ud fra hverdagen. Hos Discovery Travel tager vi os af alle rejsedetaljer. Vi sørger for, at der ikke er forstyrrende elementer. Skulle der opstå problemer, kan du kontakte os døgnet rundt. Det kalder vi vores "24h Concierge Service", som betyder, at vi er med jer både før, under og efter jeres ferie.

Concierge 24-7, logo