Kenya sommersafari

Dag 1: København - Nairobi

Du flyver fra København mod Nairobi med flyskift undervejs. Ved ankomst indkvarteres I på et 4* hotel.

Ønsker I en hel dag i Nairobi, hvor en lang række spændende udflugter kan arrangeres, skal I rejse aftenen inden.

Dag 2: Nairobi - Amboseli

Efter en god nat og dejlig varieret morgenmad, mødes I af turens rejseleder og chauffør Geoffrey Sendeu. Geoffrey taler og forstår dansk, og han har i årtier haft et utal af begejstrede danskere på safari i sit hjemland. Fra lufthavnen køres der mod Amboseli National Park. I ankommer til Amboseli Ol Tukai Lodge til frokosttid. Efter frokost og et lille hvil er det tid til rejsens første safarikørsel.

Ol Tukai Lodge er placeret næsten for foden af Kilimanjaro inde i selve parken.

Fra lodgen er der direkte udsigt til savannen og Kilimanjaro. En bedre udsigt fås ikke i denne park. Dertil er indkvarteringen, atmosfæren og måltiderne glimrende. På alle områder en dejlig start på jeres safari.

To overnatning på Ol Tukai Lodge med helpension inkluderet.

Dag 3: Safarikørsel i Amboseli

Hele dagen tilbringes i Amboseli National Park, der nærmest er flad som en pandekage, bortset fra Kilimanjaro der tårner i horisonten. I dag er der safari tidlig om morgen og igen om eftermiddagen. Midt i parken er der flere sumpområder, og det er her, den største koncentration af vilde dyr opleves.

Amboseli er specielt kendt for store flokke af elefanter, men også for et utroligt rigt fugleliv. Blandt andet ses væverfugle, musvåger, høge, ørne og flere forskellige arter af hejrer. Af vildt ses blandt andet bøfler, løver, geparder, zebraer, gnuer, gazeller og giraffer.

Dag 4: Amboseli – Lake Naivasha

I fortsætter fra Amboseli til den store gravsænkning Rift Valley og ferskvandssøen Lake Naivasha. Her ankommer I i tide til sen frokost ved den dejlige og smukt beliggende Lake Naivasha Country Club, hvor I indkvarteres for to nætter. Resten af dagen er til afslapning ved hotellets pool.

Lodgen ligger direkte ned til søen i en enestående smuk have, hvor der går vandbukke, antiloper, zebraer og nogle gange giraffer rundt. Om natten kommer flodhestene på land for at stille sulten.

To overnatninger på Lake Naivasha Country Club med helpension inkluderet.

Dag 5: Lake Naivasha

Dagen er til oplevelser i Naivasha området. Dels en stemningsfuld vandretur på den lille halvø Crescent Island, hvor man oplever spor fra halvøens mange dyr. Midt på dagen er der frokost og lidt afslapning før en smuk sejltur på søen bringer jer tæt på flodheste, et væld af fugle og en smuk solnedgang.

En dejlig dag med anderledes aktiviteter slutter med en skøn middag og overnatning på Lake Naivasha Country Club.

Dag 6: Lake Naivasha - Masai Mara

Safarien fortsætter mod sydvest gennem The Great Rift Valley til Masai Maras sletter. Turen er yderst afvekslende og giver et nyt indtryk af den savanneprægede del af Kenyas landskaber.

I oplever skiftet fra frodigheden i den centrale del af Rift Valley til de åbne Masai-græssletter, hvor møder med gazeller, antiloper og andre græsædere ofte præger oplevelserne.

Masai Mara-reservatet udgør den nordlige del af Tanzanias kendte Serengeti-slette og er fantastisk hele året. I vil altid opleve mange forskellige dyrearter og store flokke af elefanter, bøfler, rovdyr og deres byttedyr ses oftere her end de fleste andre steder i Afrika.

Kig godt efter løver, geparder, sjakaler, hyæner og leoparder.

En stor del af de sidste timer før ankomsten til lodgen er én lang safarikørsel, før der er indkvartering for tre nætter på Mara Fig Tree Lodge. En dejlige lodge med god placering for safari i flere områder af Masai Mara. I mødes af et rigtigt godt komfortniveau bl.a. i de store luksus prægede telte der byder på alt tænkelig komfort samt egen veranda med udsigt til Talek floden.

Om eftermiddagen er det tid til safarikørsel i området.

Tre overnatninger på Mara Fig Tree Lodge med helpension inkluderet.

Dag 7+8: Safarikørsel i Masai Mara

To hele dage til safari i Masai Mara. Dagene starter med morgensafari i området efterfulgt af morgenmad på lodgen. Fra den tidlige morgenstund, hvor den lette kølighed stadig hersker, opsøger vi de store oplevelser blandt Afrikas berømte ”Big Five” – elefant, bøffel, løve, leopard og næsehorn. Der er ofte rigtig gode muligheder for at tage nogle fantastiske billeder. Senere serveres frokost på lodgen og den tidlige eftermiddag er til afslapning, inden der igen køres ud på safari senere på eftermiddagen.

Den fascinerende migration
Juli er normalt den måned, hvor den årlige vandring (migration) af gnuer og zebraer ankommer til Masai Mara fra naboen mod syd, Serengeti i Tanzania. Med god tid i Masai Mara og Geoffrey Sendeu som meget erfaren chauffør og guide, er der en rigtig god chance for at opleve dette ekstreme skue på savannen og ved Mara floden, når de spreder sig ud over den græsrige savanne. Chancerne for at opleve de mange rovdyr er ekstra stor i disse måneder, og mange dramaer udspiller sig når kødæderne skal stille deres sult.

Ballontur over savannen?
Vi kan anbefale tilkøbet ballonsafari. Fra kl. ca. 06.30 kan Masai Mara opleves fra luften. Det er en fantastisk oplevelse at svæve hen over savannen og opleve den smukke solopgang, mens man ser det hele lidt fra oven. Bagefter serveres en stemningsfuld morgenmad på savannen.

Vi anbefaler, at man booker ballonturen hjemmefra, da der kun er et begrænset antal pladser.

Dag 9: Masai Mara - Nairobi. Hjemrejse eller forlænget ophold

I dag slutter sommersafari i Kenya. Efter morgenmaden køres der retur til Nairobi med stop ved Karen Blixens Farm samt til frokost.

Herefter er der følgende muligheder:

 1. Kørsel til lufthavnen i Nairobi for flyet til Kenyas kyst for badeferie efter jeres ønske
 2. Kørsel til lufthavnen for flyet til Zanzibar efter jeres ønske
 3. Kørsel til hotel (tilkøb) for overnatning før fly til Seychellerne eller hjem næste morgen
 4. Kørsel til lufthavnen for flyet hjem med f.eks. Qatar Airways
Zebraflok og safari i Kenya

PRIS OG REJSEPERIODE

 • Kontakt vores safariekspert Annette, som har et indgående kendskab til Kenya, dyrelivet og safarioplevelserne.

Priserne er baseret på ovenstående program for op til 12 deltagere i to 4-hjulstrukne safaribiler. Garanti for vinduesplads til alle. Rejsen gennemføres ved mindst fire deltagere.

Inkluderet

 • Flyrejse på økonomiklasse
 • En nat i Nairobi på 4* hotel med morgenmad
 • Safariindkvartering på 4* niveau som beskrevet med alle måltider
 • 2 nætter på Ol Tukai Lodge med helpension
 • 2 nætter på Lake Naivashe Country Club med helpension
 • 2 nætter på Mara Fig Tree Lodge med helpension
 • Entré til nationalparkerne
 • Al safarikørsel samt transfer fra/til lufthavn
 • Safari med bl.a. Geoffrey Sendeu som chauffør/guide
 • Sejltur på Naivasha søen
 • Besøg ved Karen Blixens farm og frokost
 • Lufthavnsskatter
Annette Pedersen, rejsekonsulent og medarbejder hos Discovery Travel

Har du spørgsmål?

Annette Nygaard Pedersen
Rejsekonsulent på Afrika, Mellemøsten & Det Indiske Ocean
info@discoverytravel.dk
Tlf. (+45) 88 77 53 02

Estelle Torp. CEO og ejer af Discovery Travel

Har du spørgsmål?

Estelle Torp
Direktør & Rejsekonsulent
info@discoverytravel.dk
Tlf. (+45) 88 77 53 01


En ferie uden bekymringer

Spørg os 24 timer i døgnet.

Jeres ferie er et særligt højdepunkt, som skiller sig ud fra hverdagen. Hos Discovery Travel tager vi os af alle rejsedetaljer. Vi sørger for, at der ikke er forstyrrende elementer. Skulle der opstå problemer, kan du kontakte os døgnet rundt. Det kalder vi vores "24h Concierge Service", som betyder, at vi er med jer både før, under og efter jeres ferie.

Concierge 24-7, logo