New Zealand fra Nord til syd i bil

Dag 3: Auckland – Rotorua via Waitomo

Rotorua ligger 240 kilmeter sydøst for Auckland. Her bosatte maorierne sig først. Ikke underligt, da området syder og bobler med dejligt varmt vand fra undergrunden. Gejsere springer, der er et væld af termiske områder i og omkring byen, og dampen står op fra kloaker og kommer ud af underlige rør i baghaverne. De fleste hoteller har deres egne små spa bade.

Hangi middag

Maorierne har bidrage til gastronomien med den specielle Hangi middag. Måltidet tilberedt i en underjordisk ovn, hvor fisk, pattegrise og rodfrugter dampkoger i vand fra jordens indre. Maorierne kom i kanoer fra øerne i Stillehavet og slog sig ned år 950 i Rotorua. I kommer på guidet tur ind i Waitomo grotterne starter klokken 13.00. To nætters ophold i Rotorua.

Dag 4: Rotorua

Dagen fri til egne eventyr indtil om aftenen. Aftentur starter klokken 18.00 til en Maori landsby og, I skal I smage på den berømte Hangi. Maorierne underholder med dans og krigeriske slagsmål. I landsbyen findes en kilde, der leverer 24 millioner liter af rent kildevand. Den hellige Fairy Sping.

Dag 5: Rotorua – Napier

I pakker jeres termotaske og begiver jer til Napier. Undervejs kan I stoppe ved Lake Taupo, hvor der fiskes ørred, 700 tons fisk årligt. I er midt i Vinlandet. I horisonten kan I se kysten og Hawkes Bay. Her finder I Westshore strand promenade. Dejlige spadsereture langs havnefronten og mange butikker for alle dagligvarer. En nats ophold på Scenic Hotel Te Pania.

Dag 6: Napier – Wellington

En nats ophold i Wellington.

Dag 7: Wellington – Picton ( tre timeres sejltur)

Om morgenen afleverer I lejebilen i Wellington færge terminal. I stiger ombord på færgen klokken 10.25. En pragtfuld sejltur over Cook strædet. Både Wellington og Picton har glitrende havne med delfiner og sæler i havet. Der er café og restaurant ombord og informationskiosk. I Picton færge terminal får I en ny lejebil.
To nætters ophold i Picton.

Dag 8: Picton – Abel Tasman Nationalpark

Klokken 08.00 på spændende tur (The Great Day Out), I bliver hentet på hotellet og kommer på sejltur til Totaranui for at opleve sælerne på Tonga Island. I lægger for anker og kommer på en 3 ½ times vandretur til Marahau, herfra bus tilbage til jeres hotel.

Dag 9: Nelson – Punakaiki

En nats ophold i Nelson, hvor I kan nyde dagen ved den skønne strand.

Dag 10: Punakaiki til Franz Josef

En nats ophold i Punakaiki. Gå på opdagelse i området eller lej en kajak.

Dag 11: Franz Josef til Wanaka

Valgfri tur - skal bestilles hjemme fra: I Bliver hentet og skal på en betagende helikopter tur over de tre store isfald. Man kommer på en to timers ophold ved gletsjeren. Alle bliver udstyret med 2-4 lag varmt tøj, Gortex jakke og lange bukser, ulden hue, vanter og læderstøvler. En nats ophold i Franz Josef.

Dag 12: Wanaka til Te Anau

I køreer til Wanaka, som byder på mange muligheder for aktiviteter. Det krystalklare vand indbyder til ophold i kajak eller båd. I området kan I klatre eller cykle. I har knap 3 timers kørsel til Te Anau, hvor I har en overnatning.

Dag 13: Te Anau - Queenstown

I er hurtigt i Queenstown og resten af dagen er fri til egne eventyr. Se hvor optagelserne til Ringenes Herre var, prøv elastikspring eller riverrafting.
To nætter i Queenstown.

Dag 14: Doubtful Sound

Efter morgenmaden skal I på en heldagstur. I kører med bus til Doubtful Sound gennem smukke landskaber og videre på cruise med catamaranen ”Commander Peak” på Lake Manapouri, og i Deep Cove. I ser regnskov, vandfald, sæler og pingviner. Tre timers cruise i Doubtful Sound og Tasman Sea. I sejler uden motor på tilbagevejen og nyder stilheden. I er tilbage på hotellet i tid til middagen.

Dag 15: Queenstown til Mount Cook Glacier

Explorer Tour. I bliver hentet på hotellet klokken 14.00 i bus til Mount Cook nationalpark. Turen varer tre timer, I går ned til den isfyldte sø og sejler mellem isbjerge og gletsjere. Mt. Cook er 3764 meter høj.
En nats ophold ved Mount Cook.

Dag 16: Mt. Cook til Christchurch

En nats ophold i Christchurch.

Dag 17: Hjemrejse

Hjemrejse fra New Zealand. Bilen afleveres i lufthavnen

I jeres rejsedokumenter, der udleveres i New Zealand, er der brochure for hver hotel med kort, så det er nemt at finde vej. I kan få en GPS med i bilen. Turen, hvor man kører selv er ganske vidunderlig og man har stor frihed. Vejene er gode.

Kontakt os

Kontakt os og hør om pris eller om I har andre ønsker til rute, oplevelser og hoteller på New Zealand.

Cecilie Nørgaard Larsen, Discovery Travel

Har du spørgsmål?

Cecilie Nørgaard Larsen
Rejsekonsulent på Det Indiske Ocean, Australien & New Zealand
info@discoverytravel.dk
Tlf. (+45) 88 77 53 06

Morten Westergaard, rejsekonsulent og medarbejder hos Discovery Travel

Har du spørgsmål?

Morten Westergaard
Rejsekonsulent på Det Indiske Ocean, Sydøstasien, Europa, Oceanien & Syd- og Mellemamerika
info@discoverytravel.dk
Tlf. (+45) 88 77 53 04


En ferie uden bekymringer

Spørg os 24 timer i døgnet.

Jeres ferie er et særligt højdepunkt, som skiller sig ud fra hverdagen. Hos Discovery Travel tager vi os af alle rejsedetaljer. Vi sørger for, at der ikke er forstyrrende elementer. Skulle der opstå problemer, kan du kontakte os døgnet rundt. Det kalder vi vores "24h Concierge Service", som betyder, at vi er med jer både før, under og efter jeres ferie.

Concierge 24-7, logo