Om W. & J. Graham
Historien om Graham’s produktion af portvine har sin start i 1820. Indtil da handlede Graham’s med tekstilvarer. En kunde kunne pludselig ikke betale sin forfaldne veksel til firmaets afdeling i Porto, og man måtte derfor nødtvunget acceptere 27 piber (fade) portvin som betaling.
Vinen blev dog solgt med så stor succes, at firmaet ligefrem blev opfordret til at gentage handlen. Graham’s fik hurtigt opbygget et godt ry indenfor portvin, og i slutningen af det 19. århundrede var man ikke alene én af de største afskibere, men også én af de mest populære af slagsen. I dag ejes Graham’s af Symington-familien, som også ejer en række andre kendte portvinshuse. Alle familiens medlemmer er involveret i de mange grene af firmaet med W. & J. Graham som det mest anerkendte portvinsbrand af alle.
Douro-floden
Douro-floden udspringer i det nordlige Spanien (Duero) og bugter sig smukt videre gennem Portugal for til sidst at munde ud i Atlanterhavet ved byen Porto. Porto er portvinens hovedstad. Douro-floden har nærmest delt byen i to. Den sydlige by hedder Vila Nova de Gaia, i folkemunde bare Gaia. I de snævre og snoede gader har flere end halvtreds portvinshuse siden 1800-tallet haft deres kældre (lodges), hvor de opbevarer og blender deres portvine. Selve vinen bliver produceret ude i dalen og transporteres i foråret efter høsten ind til kældrene i Gaia.
Der kan købes rundtur og smagning alle steder, så sæt gerne én dag eller flere af her. Efter nogle dage i Porto kan det varmt anbefales at tage den smukke togtur (Linha do Douro) langs floden ud i dalen. En rejse helt ind i portvinens inderste sjæl. Herude har alle portvinshuse deres marker og vingårde, som næsten alle er åbne for besøg.
Forslag
Dag 1
– Check-in foregår individuelt. Vi mødes ved gaten
– Efter ankomst til Porto kører vi til vores hotel
– Tid på egen hånd
– Besøg i Grahams Lodge i Villa Nova di Gaia
– Rundtur og portvinssmagning på Graham’s Lodge.
– Middag på restaurant O Gaveto.
Dag 2
– Rundtur og portvinsmagning på Quinta do Bomfim, (Graham’s
– Frokost på Quinta do Bomfim Family House
– Tid på egen hånd.
– Middag på Restaurant Vinum
Dag 3
– Tjek ud. Bagage bliver på hotellet
– Portvinssmagning og rundtur hos Sogevinus (der bl.a. producerer Hutcheson Port
– Tid på egen hånd
– Afgang fra hotellet
Pris
Kontakt os venligst for pris - vi skræddersyr naturligvis firmarejsen efter jeres ønsker.
Forslaget inkluderer bl.a.:
- Fly t/r
- Transfer lufthavn-hotel t/r
- Lufthavnsskatter
- 2 nætter på CH Carris Hotel
- 3 x morgenmad
- 1 x frokost på Graham
- 2 x middag - O Gaveto og Restaurant Vinum
- Portvinssmagning på Graham og Calem Lodge
- Transfer til smagning. Restauranter mv.
- Alle drikkevarer til middag, frokost og smagning er inklusiv

Har du spørgsmål?
Michael Juhl
Marketingschef og chef for Sport & Events
info@discoverytravel.dk
Tlf. (+45) 39 62 61 61
En ferie uden bekymringer
Spørg os 24 timer i døgnet.
Jeres ferie er et særligt højdepunkt, som skiller sig ud fra hverdagen. Hos Discovery Travel tager vi os af alle rejsedetaljer. Vi sørger for, at der ikke er forstyrrende elementer. Skulle der opstå problemer, kan du kontakte os døgnet rundt. Det kalder vi vores "24h Concierge Service", som betyder, at vi er med dig både før, under og efter jeres ferie.
