Rejse til Island og Grønland

Når naturens skønhed kalder

Der hersker ingen tvivl om, at både Island og Grønland byder på noget af det ypperligste, der kan opdrives i verden, når der er tale om natur. Den er forunderlig, kontrastfuld, sårbar, dramatisk og uendelig smuk.

Hvaler, is og gåsehud

Medbring en varm sweater, for på trods af sommer, så kan nærheden til indlandsisen, hvalsafari på havet og stillestående "aktiviteter", som er uundgåelige, når I stopper op for at nyde de fænomenale naturscenerier, resultere i både gåsehud og røde kinder.

Holmsberg fyrtårn ved Keflavik, Island

Erik, Fridrik, snescooter og lagune

Erik den Røde lægger navn til dramatiske fortællinger. Fridrik, jeres personlige og yderst erfarne guide, sørger for at videreformidle historien på smukkeste vis. Fridrik vil være jeres tro følgesvend og fyrtårn under hele rejsen - fra Reykjavik via indlandsisen til vandfald og snescooter-tur på gletsjer. Når det kommer til det afsluttende besøg i Den Blå Lagune, overlader han dog det pragtfulde varme vand til jer.

Rejsen giver jer de bedste oplevelser fra de to øer, og oplevelser, der for altid vil stå som et klippefast minde.

DAG 1: REYKJAVIK OG HVALSAFARI

Med en tidlig flyafgang starter det Nordatlantiske eventyr med en hel dag i Reykjavik, hvor I starter med en kæmpe naturoplevelse. Hvalsafari.

Hvalsafari, Island

I skal ud at opleve havets mægtige giganter boltre sig med kraftspring og imponerende blås. Det er her, I vil skabe minder for livet og billeder – såvel på nethinden som på kameraet. Der findes 23 hvalarter i havet omkring Island, så chancen for at spotte en hval er ganske høj. Husk varmt tøj – det kan være køligt på havet.

Efter den fascinerende oplevelse er der tid til at udforske Reykjavik. Det er her vores fantastiske guide, Fridrik Brekkan, kommer ind i billedet. Han vil nemlig bringe jer til turens første frokoststed.

Reykjavik, Island

Fridrik - jeres erfarne guide

Fridrik vil være jeres guide under hele turen både på Island og i Grønland. Han har mange års erfaring og yder en særdeles høj kvalitet, som bl.a. Ronald Reagan, Queen Elisabeth II og Gordon Ramsey har nydt godt af.

Ud på eftermiddagen flyver I videre til Narsarsuaq i Grønland, hvor middagen står klar ved ankomst på hotellet, som skal være jeres base de næste 4 dage.

Huse og vinterslæde, Grønland

DAG 2: GRØNLAND OG ERIK DEN RØDE

Første morgen i det naturskønne Grønland, let the adventure begin! I sejler til Itilleq og vandrer godt 4 kilometer ad Kongevejen til Igaliku, som siges at være Grønlands smukkeste bygd. En masse historie omkranser dette særlige sted, hvor bygdens beboere hovedsageligt lever af fårehold og landbrug, nøjagtig som Erik den Røde for flere hundredvis af år siden.

Igaliku, Grønland

I dvæler ikke kun ved den fascinerende fortid – I omfavner også nutiden. Nicolai Coster-Waldau, som har hus i byen sammen med sin grønlandske hustru Nukaka, er nok ikke hjemme. Men til gengæld bliver I inviteret til kaffe hjemme hos et ungt grønlandsk ægtepar, der med glæde besvarer jeres spørgsmål.

De mange indtryk fylder godt op – det skal maven også. Fridrik finder et skønt sted, hvor I kan spise den medbragte picnic.

Tilbage på hotellet er der rig mulighed for at vende dagens oplevelser med hinanden under middagen.

DAG 3: INDLANDSISEN

Ved foden af bjerget Qaqqarsuaq ligger byen Narsaq omringet af en betagende vildmark. I får tid til at kigge nærmere på den lille by, eventuelt se jer nysgerrigt omkring i supermarkedet, lokalisere en smykkesælger eller tage ud til vandet, inden I spiser frokost på byens hotel.

Indlandsisen, Grønland

Efter frokost skal I sejle ud til den mere end 100.000 år gamle indlandsis, som nok ser blændende hvid ud fra luften, men hvor I tæt på vil opleve et funklende farvespil af blå og grønne nuancer. Undervejs skænker Fridrik et glas hvidvin med is - naturligvis taget direkte fra indlandsisen. Turen er en ren fotosafari, hvor naturen villigt stiller op med de bedste motiver.

Det er sidste aften i Grønland. I spiser middag sammen og pakker bagagen, da morgendagen byder på flere oplevelser samt fly retur til Island.

Brattahlid, Grønland

DAG 4: BRATTAHLID, ERIKSFJORDEN OG ISLAND

I er slet ikke færdig med den iltre viking Erik den Røde, som blev landsforvist fra Norge til Island og dernæst fra Island til Grønland, hvor han kom til for over 1.000 år siden med skibe fyldt med mænd, kvinder, husdyr og alt det, der skulle til for at skabe en ny tilværelse i et nyt land. Han byggede høvdingesædet Brattahlid ved Eriksfjord, som I ankommer til med båd.

I Brattahlid skal I se både gamle ruiner og nye rekonstruktioner af bl.a. Erik den Rødes gård samt den kristne kirke, Tjohildes Kirke.

Eriksfjord, Grønland

Herefter er det tid til at hvile benene, og endnu engang er Fridrik den, der finder det perfekte sted at spise picnic.

Med ny energi er I klar til bådturen, der bringer jer rundt i Eriksfjorden med de smukke floddale, kyststrækninger og majestætiske bjerge, der spejler sig i fjordens dybblå vand.

Tilbage på land går turen til lufthavnen, hvor I flyver retur til Island. I lander inden midnat og kører direkte til jeres 5* hotel ved Selfoss.

DAG 5: GEJSER, VANDFALD OG SNESCOOTER

Det bliver en magisk dag, hvor I skal opleve nogle af naturens største kontraster. Den ene mere storslået end den anden.

Geysir, verdens ældste gejser, Island

I starter ved Geysir - verdens ældste aktive gejser, hvor damp, skoldhed vand og svovl danner en treenighed ved hvert udbrud. Kom ikke alt for tæt på.

Vandfaldet Gullfoss på Island

I fortsætter til det næste imponerende naturfænomen. Det ikoniske vandfald Gullfoss, der er yderst leveringsdygtig i et spektakulært natursceneri, hvor millioner af liter vand i sekundet fosser ud over en storslået kløft i en øredøvende buldren.

Oplev gletsjer på snescooter på Island

I kører videre i en jeep fra Mountaineers til dagens sidste og uforlignelige oplevelse -  I skal på snescooter på den imponerende og 935 km2 store Langjökull-gletsjer, hvor iskappen er hele 580 meter tyk! Det er fra denne gletsjer Gullfoss får sit vand.

I kører to sammen og kan skiftes til at køre. Sikkerheden er naturligvis på plads, og I styrer selv farten. Glæd jer til at suse henover det fascinerende hvide landskab med røde kinder og et stort smil på læberne.

Der er masser at tale om på vej tilbage til hotellet, hvor aftenen byder på middag og live musik på hotellet.

DAG 6: GLETSJER OG BLACK SAND BEACH

I får tid til at nyde den lækre morgenmad, inden turen går forbi den højt beliggende gletsjer Eyjafjallajökul,

Eyjafjallajöekul gletsjeren, Island

Gletsjeren lægger også navn til den underjordiske vulkan. En vulkan alle kom til at kende, da den i 2010 gik i udbrud og askeskyen lukkede flytrafikken i Europa i ugevis.

I spiser frokost, inden turen går videre sydpå langs Islands dramatiske kyst, indtil I når Black Sand Beach ved byen Vik.

Black Sand Beach på Island

Her troner enorme basaltsøjler midt mellem den sorte strand og de brusende Atlanterhavsbølger og medvirker til at give den fantastiske panoramaudsigt yderligere wauw-effekt. Stranden er i øvrigt udråbt som en af verdens smukkeste ikke-tropiske strande.

På rejsens sidste aften mødes I til en skøn afslutningsmiddag med drinks.

DAG 7: BLUE LAGOON OG HJEMREJSE

Det er næsten utænkeligt at besøge Island uden at besøge Den Blå Lagune. Derfor skal I naturligvis ikke gå glip af denne særprægede og helt igennem fantastiske oplevelse i at bade udendørs i 36-39 graders varmt vand, inden I forlader øen.

The Retreat Hotel og Spa

Det geotermiske vand indeholder bl.a. kisel, alger og mineraler – plejende for huden og særdeles afslappende for kroppen. I får tid til spa, badning og en let frokost inden turen går mod Keflavik og flyet mod Danmark, hvor I lander midt på aftenen.

Vores rejseeksempel

Vi har valgt at beskrive et eksempel på en rejse til Island og Grønland. I er velkommen til at høre os om andre muligheder for oplevelsesrige ferier på de to fascinerende øer.

I dette rejseeksempel har vi fx inkluderet:

 

 • Fly København-Island t/r
 • Fly Island-Grønland t/r
 • Lufthavnsskatter
 • Mad om bord på flyet
 • Al transport
 • Udflugter med privat guide
 • 3 nætter på 3* Narsarsuaq Hotel i Narsarsuaq, Grønland
 • Halvpension
 • 3 nætter på 5* Hotel Grimborgir i Selfoss, Island
 • Morgenmad
 • 1 x middag
 • 3-retters afskedsmiddag med drikkevarer og drinks
 • 5 x frokost
 • 2 x picnic

Pris

 • Forhør os venligst om pris for rejse til Island og Grønland på 39 62 61 61.

Kontakt os og bestil rejse til Island og Grønland

Vil I høre mere om rejsen, rejsens indhold, andre oplevelser, flere dage eller om en tur kun til Island? Ring til os på 39 62 61 61.

 

Vi tager forbehold for ændringer grundet fx vejrskifte. Turen appellerer til den aktive rejsende og gennemføres ved min. 16 deltagere.

Estelle Torp. CEO og ejer af Discovery Travel

Har du spørgsmål?

Estelle Torp
Direktør & Rejsekonsulent
info@discoverytravel.dk
Tlf. (+45) 88 77 53 01


En ferie uden bekymringer

Spørg os 24 timer i døgnet.

Jeres ferie er et særligt højdepunkt, som skiller sig ud fra hverdagen. Hos Discovery Travel tager vi os af alle rejsedetaljer. Vi sørger for, at der ikke er forstyrrende elementer. Skulle der opstå problemer, kan du kontakte os døgnet rundt. Det kalder vi vores "24h Concierge Service", som betyder, at vi er med jer både før, under og efter jeres ferie.

Concierge 24-7, logo