MAROKKO

Marokko - kontrasternes land

Gå på opdagelse i dette mangfoldige land og alle dine sanser forføres. Her finder du er endeløse strande, ørkener, frodige palmeoaser, dramatiske bjerge, spændende kulturer og meget mere.

I Marokko findes alt fra pulserende byer med vanvittig trafik til charmerende, uberørte landsbyer hvor livet går sin gang uændret som det altid har gjort. For foden af Atlas-bjergene ligger Marrakech - en af Afrikas mest eventyrlige byer.

Farverig og fascinerende, rig på mennesker og stemninger der hurtigt vil minde dig om 1001 nats eventyr. Hjertet af Marrakech er markedet Djema el Fna, der er lige så livligt om aftenen som om dagen.

Besøg vidunderlige Marrakech

Marrakech er opdelt i to meget forskellige byer - Medina, den gamle by og de to moderne distrikter Gueliz og Hivernage.

Indenfor kort afstand finder du moderne luksushoteller, paladser, restauranter og Afrikas største traditionelle souk (marked).

En gåtur gennem Marrakech er en historisk vandring. Marokkos brogede historier viser sig på hvert gadehjørne i form af synagoger, kirker og moskeer, museer, mausoleer og koubbaer.

Overalt ligger der små og store markeder, hvor der lystigt købslås om prisen.

Marrakesh souk

Når det er tid til en pause fra Marrakechs hektiske byliv, kan du gå en tur ind i Majorelle gardens, der praler med blomster og planter fra hele kloden. Og inde i haven finder du museet for islamisk kunst med et særdeles flot udvalg.

Alt kan købes i Marrakech og ethvert håndværk har tilsyneladende sit helt eget marked. Husk altid at købslå om prisen og sørg for ikke at have for travlt – her sættes stor pris på at man har tid til en ordentlig forhandling.

Velsmagende og krydrede marrokanske retter

Noget man endelig ikke skal gå glip af, er den traditionelle marokkanske ret Tajine – en kødret lavet på enten lam, kylling eller fisk med masser af grøntsager. Denne typiske Marokko-ret findes på ethvert menukort over hele landet.

Det samme kan siges om den måske mere kendte couscous-ret, der også består af grøntsager samt kød og er svær at blive træt af trods sin simple sammensætning.

Du vil også hurtigt opdage, at te er en uundværlig del af marokkanernes liv. Den drikkes hele tiden og alle vegne – prøv den traditionelle mint-te og at få et indblik i en af marokkanernes gamle vaner.

Nyd de smukke detaljer i Marrakech, marokko

Klimaet i Marokko

Marokko har subtropisk middelhavsklima. Det vil sige, at sommeren er varm med temperaturer omkring 30 grader, mens det om vinteren regner en del. Dog er der væsentlige klimaforskelle, afhængigt af, hvor i landet, man rejser til.

Ved Atlanterhavet er der generelt koldere end i resten af landet. Det samme gælder i bjergområderne, hvor der om vinteren falder sne, der ofte bliver liggende i tre til fire måneder. Mellem oktober og april ligger dagtemperaturen på omkring 30 grader, mens den om natten falder til omkring 15 grader. De måneder er de mest populære at rejse til Marokko i.

Marrakesh er mest behagelig i foråret og efteråret, hvor temperaturerne ligger på behagelige 20-25 grader. Det er bedst at undgå april måned, hvis du vil en tur ud i ørkenen, da det er sæson for ørkenstorme.

Bestil rejse til Marokko - kontakt os

Vi arrangerer rejser til Marokko. Hør os om riads i Marrakesh, hoteller i Atlasbjergene eller resorts ved havet.

Annette Pedersen, rejsekonsulent og medarbejder hos Discovery Travel

Har du spørgsmål?

Annette Nygaard Pedersen
Rejsekonsulent på Afrika, Mellemøsten & Det Indiske Ocean
info@discoverytravel.dk
Tlf. (+45) 88 77 53 02

Estelle Torp. CEO og ejer af Discovery Travel

Har du spørgsmål?

Estelle Torp
Direktør & Rejsekonsulent
info@discoverytravel.dk
Tlf. (+45) 88 77 53 01


En ferie uden bekymringer

Spørg os 24 timer i døgnet.

Jeres ferie er et særligt højdepunkt, som skiller sig ud fra hverdagen. Hos Discovery Travel tager vi os af alle rejsedetaljer. Vi sørger for, at der ikke er forstyrrende elementer. Skulle der opstå problemer, kan du kontakte os døgnet rundt. Det kalder vi vores "24h Concierge Service", som betyder, at vi er med jer både før, under og efter jeres ferie.

Concierge 24-7, logo