TANZANIA

Tanzania er Afrikas store safariland

Oplevelserne i Tanzania er i den absolutte verdensklasse med Serengetis endeløse græssletter, Ngorongoro-kraterets overflødighedshorn af dyreliv, Kilimanjaros sneklædte top og Zanzibars idylliske palmestrande. Men Tanzania handler ikke kun om natur og dyr. I landet lever de stolte og farverige Masai’er, buskmænd syd for for Ngorongoro-krateret og swahili-arabere, som giver rejsen et autentisk, kulturelt islæt. I Tanzania kan I komme på Safari i jeres egen bil med privat chauffør.

I er ikke sammen med andre rejsende, men bestemmer selv farten og hvor mange timer I vil køre hver dag for at spore vildtet eller udforske landets naturlige vidundere. Støvet vaskes af på nogle af landets luksuriøse lodges eller i luksuriøse teltlejre.

Serengeti Nationalpark er Afrikas mest berømte dyrepark

Serengeti Nationalpark er nok Afrikas mest berømte. Serengeti betyder udstrakte vidder på Masai. Store åbne græssletter med enorme dyreflokke. Mest spektakulær er den årlige vandring: I juli forlader dyrene Serengeti, og krydser floden til Masai Mara og Kenya for så at returnere til Ngorongoro lavlandet og Serengeti i løbet af oktober.

Ngorongoro-krateret byder på besøg i civilizationens vugge

Ngorongoro-krateret er en for længst udslukt og sammenstyrtet vulkan, og en af verdens naturskabte fantastiske vidundere, og her finder man "The Big 5": Elefant, næsehorn, bøffel, løve og leopard er rigt repræsenterede.

Lake Manyara udgør det skønneste område i Afrika

Lake Manyara er en lavvandet sodasø ved Rift Valley i Tanzania. Et lille kompakt safariområde, fantastisk scenisk – beskrevet af Ernest Hemmingway som ”the loveliest I have seen in Africa”. Et mikro-kosmos skabt i Rift Valley skråningerne med vand, sump, skov og græssavanne. Her er et helt unikt fugleliv, og parken er hjemsted for flodheste, elefanter, bøfler, geparder og helt unikt - træklatrende løver.

Oplev majestætiske Kilimanjaro i Tanzania

Kilimanjaro er verdens højeste fritstående bjerg og ligger i Tanzania nær grænsen til Kenya. Afrikas højeste bjerg er en inaktiv vulkan der rejser sig hele 5895 meter over havoverfladen. Billedet af bjerget med den snedækkede top, der rejser sig stolt op fra den frodige savanne, er et af Tanzanias mest berømte vartegn. Den engelske dronning Victoria gav i tidernes morgen Kilimanjaro i fødselsdagsgave til sit barnebarn, kejser Wilhelm II af Tyskland. Omkring bjerget findes frodig jord med tætte skovområder, der har skabt et rigt dyreliv. Her kan du vandre i et landskab bestående af tæt grøn regnskov, sort og rødlig lava, lyseblå gletsjere og gigantiske, endemiske ‘kaktus’ planter. Discovery arrangerer Kilimanjaro-trekking i internationale grupper eller som private trekkingture. Safari i både Kenya, Tanzania og Sydafrika kan fint kombineres med Zanzibar.

Klimaet i Tanzania

Tanzanias klima er meget varieret. I områderne langs kysterne finder man høj luftfugtighed og tropisk klima, med dagstemperature omkring 27 grader. I højlandet i nord og syd er der tempereret klima, og især i bjergområderne kan der blive koldt og kan falde helt ned til omkring 10 grader. Klimaet er derudover kendetegnet ved regntid og tørtid. Der findes to regntider: lille regntid i november-december og større regntid marts-maj.

Annette Pedersen, rejsekonsulent hos Discovery Travel

Har du spørgsmål?

Annette Nygaard Pedersen
Rejsekonsulent på Afrika, Det Indiske Ocean, Europa & New Zealand
info@discoverytravel.dk
Tlf. (+45) 88 77 53 02

Dorthe Rask, rejsekonsulent hos Discovery Travel

Har du spørgsmål?

Dorthe Rask
Rejsekonsulent på Afrika
info@discoverytravel.dk
Tlf. (+45) 39 62 61 61


En ferie uden bekymringer

Spørg os 24 timer i døgnet.

Jeres ferie er et særligt højdepunkt, som skiller sig ud fra hverdagen. Hos Discovery Travel tager vi os af alle rejsedetaljer. Vi sørger for, at der ikke er forstyrrende elementer. Skulle der opstå problemer, kan du kontakte os døgnet rundt. Det kalder vi vores "24h Concierge Service", som betyder, at vi er med dig både før, under og efter jeres ferie.

concierge-24-7