DANSK VESTINDIEN

United States Virgin Islands

Dansk Vestindien var en dansk koloni i Caribien bestående af øerne Sankt Thomas, Sankt Jan (eng. Saint John) og Sankt Croix.

Dansk Vestindien blev solgt for 25 millioner dollars til USA, som overtog administrationen 31. marts 1917 og gav dem navnet De Amerikanske Jomfruøer (eng: United States Virgin Islands).

Tropiske dage i danskprægede St. John

St. John er den mindste og uden tvivl perlen blandt øerne. Her kan man vandre i fantastisk naturrige omgivelser, mens man nyder aromaerne i den tropiske natur. Den grønne og frodige ø frister også med sine vidunderlige hvide sandstrande, der er blandt verdens bedste.

Danskerne var de første europæerne, der slog sig ned på øen, første gang i 1672 og permanent fra 1718. Det var også danskerne, som navngav øen Skt. Jan. Sukkerplantager, blandt andre Annaberg sukkerplantage, blev anlagt i stort antal på grund af det varme klima og den gode jord.

Trunk Bay på St John, Caribien

 

 

Jomfruøernes naturpark

I 1956 købte den amerikanske mangemillionær Laurance Rockefeller store områder af øen og donerede området til United States National Park Service under forudsætning af, at området skulle forblive urørt i fremtiden. Jomfruøernes nationalpark udgør idag hele 60% af øens areal.

Klimaet i Dansk Vestindien

Vejret i Dansk Vestindien er næsten altid godt. Gennemsnits temperaturen året rundt er 27C, og passatvinden stryger hen over øerne og virker afsvalende på de varme fugtige dage. Passatvindene er svagest i vores sommerperiode, hvorfor denne periode også er den varmeste i Dansk Vestindien.

Der forekommer kortvarige regnskyl hele året, dog mindst i perioden januar til marts. I Caribien har man ”hurricane season” – ”orkansæson” i perioden fra slut juli til oktober.

Charlotte Schou, rejsekonsulent og medarbejder hos Peacock Travel

Har du spørgsmål?

Charlotte Schou
Rejsekonsulent på Caribien, USA, Canada, Mexico, Europa, Maldiverne & Mauritius
info@discoverytravel.dk
Tlf. (+45) 39 75 02 52


En ferie uden bekymringer

Spørg os 24 timer i døgnet.

Jeres ferie er et særligt højdepunkt, som skiller sig ud fra hverdagen. Hos Discovery Travel tager vi os af alle rejsedetaljer. Vi sørger for, at der ikke er forstyrrende elementer. Skulle der opstå problemer, kan du kontakte os døgnet rundt. Det kalder vi vores "24h Concierge Service", som betyder, at vi er med jer både før, under og efter jeres ferie.

Concierge 24-7, logo