St. Martin

St. Martin er lidt fransk, lidt hollandsk, lidt engelsk og naturligvis Caribien

Er du på udkig efter et afslappet ferieparadis, så er St. Martin med solskin og eventyrlige sandstrande svaret. St. Martin er en tropisk ø i det nordøstlige Caribien, som er delt mellem Holland og Frankrig. Øen er på 88 km², hvilket er det mindste landareal i verden som er delt mellem to nationer. Den franske del i nord hedder Saint-Martin, og er en fransk oversøisk kollektivitet (collectivité d'outre mer).

Den franske del er en del af EU. Den nederlandske del i syd hedder Sint Maarten og er en selvstændig stat indenfor Holland. Krysningen af grænsen i dag er af uformel karakter, da den eneste måde at se det på, er ved et lille skilt som ønsker velkommen enten til den nederlandske eller franske side.

Billedskønne St. Martin

På det åbne hav finder man mere end 30 dykkersteder og en beskyttet, undersøisk naturpark, hvor hvaler og delfiner kommer for at yngle. St. Martin er det ideelle sted at lære at dykke. På landjorden anbefaler vi at gå på bjergstierne eller langs kysten for at opdage den skønne natur. Nyd planteliv og naturscenerier i dit eget tempo.

Den caribiske ø bliver kaldt Malernes Ø, fordi de subtile grønne, blå, turkisblå og gyldne farver til alle tider har været en inspiration for de mange kunstnere, der udstiller deres værker på øens gallerier. St. Martin består af en hollandsk og en fransk side. Sint Maarten er navnet på den hollandske side, som er kendt for sit natteliv, strandliv og kasinoer. St. Martin, den franske side, er typisk fransk med guldsmede og dyre modebutikker.

At tage til St. Martin i Caribien

Der er flyforbindelse til øen fra mange destinationer. Princess Juliana International Airport er kendt for sin korte landingsbane på kun 2.130 meter, hvilket er det korteste der er lavet for store jumbojetter. På grund af dette ankommer disse fly til øen i ekstrem lav højde, lige over en af strandene i nærheden af Philipsburg i den Hollanske del. Indflyvningsbilleder hvor flyene kun er 10 til 20 meter over turister der soler sig, er meget populære.

Klimaet i St. Martin

Gennemsnitstemperaturen for havet er 24° C og 28° C for luften. Her er lidt køligere om vinteren og lidt varmere om sommeren, men perfekt til ferie året rundt. Der er altid en let forfriskende brise på øen og der forekommer kraftige, men kortvarige byger, som forekommer mindst i perioden fra januar til marts. Orkansæsonen er fra august til november.

Estelle Torp. CEO og ejer af Discovery Travel

Har du spørgsmål?

Estelle Torp
Direktør & Rejsekonsulent
info@discoverytravel.dk
Tlf. (+45) 88 77 53 01

Morten Westergaard, rejsekonsulent hos Discovery Travel

Har du spørgsmål?

Morten Westergaard
Rejsekonsulent på Det Indiske Ocean, Sydøstasien & Europa
info@discoverytravel.dk
Tlf. (+45) 88 77 53 04


En ferie uden bekymringer

Spørg os 24 timer i døgnet.

Jeres ferie er et særligt højdepunkt, som skiller sig ud fra hverdagen. Hos Discovery Travel tager vi os af alle rejsedetaljer. Vi sørger for, at der ikke er forstyrrende elementer. Skulle der opstå problemer, kan du kontakte os døgnet rundt. Det kalder vi vores "24h Concierge Service", som betyder, at vi er med dig både før, under og efter jeres ferie.

concierge-24-7