Island

Landet med de mest storslåede landskaber

Island kan nok betegnes som landet med de mest spektakulære udsigter. Her løber der floder gennem ørkener og glohed lava springer direkte ud af isen - du kan opleve dit mest utrolige kontraster.

Om vinteren bliver det aldrig helt lyst og om sommeren modsat. Det et land, hvor de naturlige elementer danser en evigtvarende dans mellem de fysiske loves to modsætninger – ild og frost.

Den populære nordatlantiske ø

Der er et eller andet der formår at forføre vores alles nysgerrighed, men hvad er det der trækker så meget? Flere og flere nysgerrige rejsende kan ikke få nok af den rå uspolerede natur, der byder en velkommen, nærmest fra dét sekund man træder ud af lufthavnen. Selv Reykjavik, Islands hovedstad, virker mere som en mindre ”lille” by end som end en hovedstad.

HELE ISLANDS SKØNHED OG RÅHED SAMLET

Ønsker man at opleve landskabernes diversitet og hvad Island kan byde på, kan en dagstur til Snæfellsnes kraftigt anbefales. Halvøen har modtaget øgenavnet ”miniature Island” på grund af dets mangfoldighed. Her findes der stort set alt hvad øen kan byde på samlet i et forholdsvis lille areal.

Området er utrolig smukt, og som kronen på toppen finder man Snæfellsjökull. En aktiv vulkan, der er dækket af en gletsjer med hele to bjergtoppe. Her er den omringet af et råt bjerglandskab med tilhørende lavafloder og en dramatisk kystlinje på tre sider.

Et besøg til Snæfellsnes, er nærmest et must og i 2001 blev området erklæret til en nationalpark grundet islændernes egen forkærlighed til halvøen – kun to andre områder på island har modtaget denne status.

Mange kunstværker og litteratur er ligeledes blevet inspireret af Snæfellsjökull og den nok mest berømte, er Jules Vernes ”Rejsen til Jordens Indre”. Når ser man det majestætiske, og råt udseende bjerg, kan man måske godt se hvorfor.

Den blå lagune

Nok Islands mest berømte seværdighed – med god grund. Det geotermiske spa gør alle slags vidundere for kroppen og sind. Det ekstremt mineralholdige saltvand fra undergrunden holdes på en konstant temperatur mellem 37 og 39 celsius.

Det opale vands farve kan bedst beskrives som mælkeblåt, og der findes intet andet sted på jorden, hvor dette fænomen findes. Men det er ikke kun vandet der trækker ved lagunen, området er omgivet af fantastisk natur.

Lagunen ligger nemlig på den vulkanske halvø, Reykjanes, der er kendt for at være et af de mest råt udseende steder på øen. Her flyder lavaen i undergrunden, og de mosbeklædte vidder er et særsyn for sig selv, når det beskues gennem dampen fra det varme livgivende vand.

Klimaet på Island

Vejret kan pludseligt forandre sig på Island, og du kan opleve al slags hver på samme dag. Dagen kan starte med lune temperaturer og dejligt solskin, men på ét øjeblik skifte til koldt, tåget og regn det næste - en del af charmen på den nordatlantiske ø, hvor du også kan opleve den smukkeste midnatssol og det ikoniske nordlys.

Den islandske sommer er mere kølig med temperaturer på typisk 15 celsius grader. Til gengæld er vintrene mere milde med temperature på omkring frysepunktet, men det kan godt snige sig ned til -5 celsius grader.

Kombinér Island med Grønland

Det er oplagt at kombinere Island med verdens største ø Grønland. Både grundet den korte afstand, men så sandelig også grundet de utrolige naturfænomener, unikke kultur og historie, som Grønland byder på.

De smukke bygder, hvor farverige huse ligger spredt rundt i det barske landskab. Omgivet af bjerge iklædt sne eller den purpurfarvede kryblyng. Fjorde med dybblå hav, og et hav, hvor blåhvaler, pukkelhvaler og 14 andre hvalarter strømmer til, når havet er isfrit og byder på rigelige mængder af føde.

Isbjerge - funklende i hvide, blå og grønne nuancer. En farvekombination, der går igen i indlandsisen, som kan beundres fra båd, fra luften eller til fods. Isen drager med sin foranderlighed, lys og stilhed, og det er en helt særlig oplevelse at nyde et glas med tusind år gammel is.

De gæstfrie mennesker. Midnatssol. Nordlys. Hundeslæde- og snescooterture. Gletsjere. Vandreture. Bopladser. Søpapegøjer. Kaffemik. Og tusind andre ord, der kan beskrive Grønlands ufattelige og omfangsrige natur og kultur.

Se rejseforslag til Island og Grønland

Estelle Torp. CEO og ejer af Discovery Travel

Har du spørgsmål?

Estelle Torp
Direktør & Rejsekonsulent
info@discoverytravel.dk
Tlf. (+45) 88 77 53 01

Morten Westergaard, rejsekonsulent og medarbejder hos Discovery Travel

Har du spørgsmål?

Morten Westergaard
Rejsekonsulent på Det Indiske Ocean, Sydøstasien & Europa
info@discoverytravel.dk
Tlf. (+45) 88 77 53 04


En ferie uden bekymringer

Spørg os 24 timer i døgnet.

Jeres ferie er et særligt højdepunkt, som skiller sig ud fra hverdagen. Hos Discovery Travel tager vi os af alle rejsedetaljer. Vi sørger for, at der ikke er forstyrrende elementer. Skulle der opstå problemer, kan du kontakte os døgnet rundt. Det kalder vi vores "24h Concierge Service", som betyder, at vi er med dig både før, under og efter jeres ferie.

Concierge 24-7, logo