Spanien

Spanien er kontrasternes land

Spanien er det største land på den Ibiriske halvø og grænser op til Atlanterhavet, Andorra og Frankrig mod nord, mod Middelhavet og Gibraltar i øst og syd og mod vest Portugal. Krævende bjerge og klipper, små idylliske landsbyer, højslette, skove, dale, frodige marker og enge, ski, vandreture, sol og vand – kontrastfyldte landskaber, der bliver med at overraske.

Et sammensat folk

Spaniens spændende historie har resulteret i blandinger af flere forskellige folkeslag; Iberiske folk, Keltere og Arabere. Som i dag udgør en befolkning af forskellige etnisk-kulturelle grupper; castilianere, asturiere, andalusiere, valenciere, catalanere, canariere og galicere. Spaniens mangfoldighed kan smages, ses og opleves, for landet er fuld af opdagelser.

Gaudí, Dalí og sangria

Interessante historiske bygninger, spændende arkitektur og kendte kunstnere såsom Gaudí, Picasso, Miró og Dalí. Lækre råvarer og traditioner i regionernes forskellige udsøgte køkkener, gode vine, cava og sherry. Shopping i Spaniens storbyer. Der er så meget at vælge mellem – men bare rolig, for i Spanien er åbningstiderne udvidet.

Klimaet i Spanien

Spanien har overvejende middelhavsklima med varme somre, milde vintre og korte regnperioder. Klimaet varierer dog meget fra landsdel til landsdel. Nogle af de største klimatiske forskelle er tydeligt afgrænset af specielt Den Cantabriske Bjergkæde i det nordvestlige Spanien. Nord for bjergene er temperaturen lavere, men mere konstant. Det regner oftere og plantelivet gror i overflod. Syd for bjergkæden er klimaet mere ustadigt. Der er færre, men kraftigere regnskyl og temperaturen er højere. På Højsletten, i det centrale Spanien, kan der rent faktisk forekomme perioder med tørke, og om sommeren kan temperaturen nå op på 40 grader. Middelhavet skaber en dæmpende effekt, så i kystområderne er klimaet mildere og mere stabilt med varme somre og milde vintre med gennemsnitstemperaturer på mellem 16-19 grader.

Estelle Torp. CEO og ejer af Discovery Travel

Har du spørgsmål?

Estelle Torp
Direktør & Rejsekonsulent
info@discoverytravel.dk
Tlf. (+45) 88 77 53 01

Morten Westergaard, rejsekonsulent hos Discovery Travel

Har du spørgsmål?

Morten Westergaard
Rejsekonsulent på Det Indiske Ocean, Sydøstasien & Europa
info@discoverytravel.dk
Tlf. (+45) 88 77 53 04


En ferie uden bekymringer

Spørg os 24 timer i døgnet.

Jeres ferie er et særligt højdepunkt, som skiller sig ud fra hverdagen. Hos Discovery Travel tager vi os af alle rejsedetaljer. Vi sørger for, at der ikke er forstyrrende elementer. Skulle der opstå problemer, kan du kontakte os døgnet rundt. Det kalder vi vores "24h Concierge Service", som betyder, at vi er med dig både før, under og efter jeres ferie.

concierge-24-7