Dubai - Mellemøstens handelsby

Dubai i De Forenede Arabiske Emirater er kendt som "City of Merchants". Igennem et par hundrede år har byen været en af Mellemøstens helt store handelsmekkaer. På markeder i den gamle bydel kan I stadig opleve en overflod af varer. Lokale krydderier, metervarer og guld, i Mellemøstens største "souk".

I dag er Dubais moderne arkitektur og byggeteknik flyttet ind side om side med de gamle markedspladser. Her findes alt fra små boder på arabiske markeder til store prangende shopping centre med alt hvad man ønske sig.

Aktiviteter og oplevelser i Dubai

Af adspredelser i Dubai kan I bl.a. stå på ski, vel og mærke på en indendørs piste! Bade i 25 graders varmt vand fra de smukke sandstrande, tage på ørkensafari eller glamping, prøve Deep Dive (en 60,02 meter dyb pool), besøge Legoland Dubai eller en af de mange fantastiske vandlande.

Tag børnene med ud og ride på kamel eller sandboarde. Rejser I som par er en luftballontur over Dubais sandbanker en uforglemmelig oplevelse.

Se hoteller og rejser dertil:

Kunst, kultur og madscenen

I Dubai vrimler det med museer og hotte kunstgallerier. Kulturen afspejler sig i det gamle havnemiljø, blandt de lokale og på madscenen.

Her finder I restauranter, der tager udgangspunkt i arabiske traditioner og krydderier og restauranter, der er Michelin-stjerner værdig. Velbekomme og velkommen til Mellemøstens svar på Miami.

Den korte historie om Dubai

De Forenede Arabiske Emirater blev dannet i 1971, da de selvstændige emirater Abu Dhabi, Dubai, Ajman, Fujairah, Sharjah, Umm Al Quwain og (i 1972) Ras Al Khaimah besluttede sig for at gå sammen og danne en løs federation. Golf-landene havde indtil da været under britisk indflydelse. Seks af emiraterne danner kystlinie ved Den Persiske Golf, medens det syvende, Fujairah, er beliggende ved Oman-bugten mod øst.

Golfkysten er lavvandet og fyldt med sandbanker og koralrev. Selve kystområdet består af lave saltsletter, der længere inde i landet afløses af sand- og stenørken, dækkende ca. 2/3 af landets samlede areal. Der findes to større og en række mindre oaser. I området mod nord, op mod grænsen til Oman, hæver landet sig i et bjergområde.

Modsætningernes Dubai

Dubai er delt i to dele af kanalen The Creek, som opdeler byen i Bur Dubai og Deira. Der er to broer, som forbinder de to bydele i Dubai, men en sjovere måde at komme fra den ene til den anden er en sejltur i de lokale færger "abras". Byen er omgivet af meget vand og virker som en frodig oase midt i den arabiske ørken. Dette er en spændende by fyldt med modsætninger overalt i gadebilledet.

Fantastiske muligheder for turister

Dubai byder både på fantastiske strande og hoteller samt et væld af forretninger med et stort udbud af kvalitets varer. Dubai tilbyder også en lang række andre aktiviteter, fordi byen ligger ud til Den persiske Golf med gode bademuligheder, dykning og snorkling omkring koralrevene.

For de golf interesserede, er der rigtig fine muligheder, her hvor Thomas Bjørn har sin anden hjemmebane. Oplev tour banen til ”The Dubai Dessert Classic”.

Klimaet i Dubai

Det er ikke usædvanligt med dagstemperaturer på 40 grader i  sommermånederne, der strækker sig fra maj til oktober. I denne periode er der meget fugtigt ved kystområderne. Der forekommer sjældent regn og som regel kun om vinteren. Om vinteren ligger dagstemperaturen omkring de 25 grader.
Kør i jeep, på sandboard eller på Quadbike i Dubais ørken
Nyd strande og det lune havvand i Dubai
Se solopgang eller solnedgang over Dubais ørken fra en luftballon
Dubai Aquarium & Underwater Zoo

Det siger vores gæster:

Stig og Susanne i Dubai

- Stig og Susanne

GÆSTEINDLÆG “Stig og Susanne i Dubai” “The most Ultra- Luxury experience” Bagageservice i Dubai lufthavn var noget af det hurtigste vi har oplevet. Ligeledes fik vi hurtigt ordnet transport med […]

Læs mere…

Annette Pedersen, rejsekonsulent og medarbejder hos Discovery Travel

Har du spørgsmål?

Annette Nygaard Pedersen
Rejsekonsulent på Afrika, Mellemøsten
& Det Indiske Ocean
info@discoverytravel.dk
Tlf. (+45) 88 77 53 02


En ferie uden bekymringer

Spørg os 24 timer i døgnet.

Jeres ferie er et særligt højdepunkt, som skiller sig ud fra hverdagen. Hos Discovery Travel tager vi os af alle rejsedetaljer. Vi sørger for, at der ikke er forstyrrende elementer. Skulle der opstå problemer, kan du kontakte os døgnet rundt. Det kalder vi vores "24h Concierge Service", som betyder, at vi er med jer både før, under og efter jeres ferie.

Concierge 24-7, logo