Dubai er kendt som Mellemøstens handelsby

Dubai er kendt som "City of Merchants". Igennem et par hundrede år har byen været en af Mellemøstens helt store handelsmekkaer. På markeder i den gamle bydel kan I stadig opleve en overflod af varer. Lokale krydderier, metervarer og guld, i Mellemøstens største "souk". I dag er Dubais moderne arkitektur og byggeteknik flyttet ind side om side med de gamle markedspladser. Her findes alt fra små boder på arabiske markeder til store prangende shopping centre med alt hvad man ønske sig.

Den korte historie om Dubai

De Forenede Arabiske Emirater blev dannet i 1971, da de selvstændige emirater Abu Dhabi, Dubai, Ajman, Fujairah, Sharjah, Umm Al Quwain og (i 1972) Ras Al Khaimah besluttede sig for at gå sammen og danne en løs federation. Golf-landene havde indtil da været under britisk indflydelse. Seks af emiraterne danner kystlinie ved Den Persiske Golf, medens det syvende, Fujairah, er beliggende ved Oman-bugten mod øst. Golfkysten er lavvandet og fyldt med sandbanker og koralrev. Selve kystområdet består af lave saltsletter, der længere inde i landet afløses af sand- og stenørken, dækkende ca. 2/3 af landets samlede areal. Der findes to større og en række mindre oaser. I området mod nord, op mod grænsen til Oman, hæver landet sig i et bjergområde.

Modsætningernes Dubai

Dubai er delt i to dele af kanalen The Creek, som opdeler byen i Bur Dubai og Deira. Der er to broer, som forbinder de to bydele i Dubai, men en sjovere måde at komme fra den ene til den anden er en sejltur i de lokale færger "abras". Byen er omgivet af meget vand og virker som en frodig oase midt i den arabiske ørken. Dette er en spændende by fyldt med modsætninger overalt i gadebilledet.

Fantastiske muligheder for turister

Dubai byder både på fantastiske strande og hoteller samt et væld af forretninger med et stort udbud af kvalitets varer. Dubai tilbyder også en lang række andre aktiviteter, fordi byen ligger ud til Den persiske Golf med gode bademuligheder, dykning og snorkling omkring koralrevene. For de golf interesserede, er der rigtig fine muligheder, her hvor Thomas Bjørn har sin anden hjemmebane. Oplev tour banen til ”The Dubai Dessert Classic”.

Klimaet i Dubai

Det er ikke usædvanligt med dagstemperaturer på 40 grader i  sommermånederne, der strækker sig fra maj til oktober. I denne periode er der meget fugtigt ved kystområderne. Der forekommer sjældent regn og som regel kun om vinteren. Om vinteren ligger dagstemperaturen omkring de 25 grade
Pia Holm. Rejsekonsulent hos Discovery Travel.

Har du spørgsmål?

Pia Østergaard Holm
Rejsekonsulent på Det Indiske Ocean, Mellemøsten & Caribien
info@discoverytravel.dk
Tlf. (+45) 88 77 53 04


En ferie uden bekymringer

Spørg os 24 timer i døgnet.

Jeres ferie er et særligt højdepunkt, som skiller sig ud fra hverdagen. Hos Discovery Travel tager vi os af alle rejsedetaljer. Vi sørger for, at der ikke er forstyrrende elementer. Skulle der opstå problemer, kan du kontakte os døgnet rundt. Det kalder vi vores "24h Concierge Service", som betyder, at vi er med dig både før, under og efter jeres ferie.

concierge-24-7