Det vilde, øde og smukke Canada

I Canada er naturen er smuk og storslået, befolkningen venlig og imødekommende og storbyerne pragtfulde.

De fleste rejser til Canada for at opleve og nyde de fantastiske nationalparker i de vestlige provinser British Columbia og Alberta. Her, i hjertet af de massive og majestætiske Rocky Mountains, findes pragtfulde nationalparker som Banff, Jasper, Kootenay og Glacier.

Canadas snedækkede bjerge med fortræffeligt alpint skiterræn, overdådige udsigter, fantastiske vandre- og fiskemuligheder.

Og når man nu er i området, kan man tage turen ud til Vancouver Island med smukke og uspolerede kyststrækninger og den charmerende, britisk influerede provinshovedstad Victoria.

Det østlige Canadas storhed

Rejser man længere østpå til den centrale del af Canada, bliver man forbløffet over den store intethed, der er så fremtrædende her. Ensartetheden gennem præriestaterne Saskatchewan og Manitoba er slående, ekstremt fladt, tomt og stille. Stop op og nyd præriens larmende tavshed.

Blå himmel og Wild West stemning

Er himlen blå, er betingelserne for nogle fantastiske udsigter og billeder helt i særklasse. Samtidig er det noget helt specielt, når man endelig kommer til en lille by herude på landet – en uforlignelig ”wild west” stemning og folk er ekstremt venlige.

Eventyrlige metropoler i Østcanada

Endnu længere østpå i Canada, i staterne Ontario, Quebec, New Brunswick og Nova Scotia, ændrer landskabet sig gradvist.

Store søer, Niagara Falls og maleriske kystlinjer

Her åbenbarer den imponerende natur sig med store søer i Ontario og Quebec, det  majestætiske Niagara Falls på grænsen til USA og de maleriske kystlinjer i Quebec, New Brunswick og Nove Scotia.

Metropolerne Vancouver, Toronto og Montreal i Canada

Også Prince Edward Island tilbyder maritime landskaber og en unik historisk charme. Når talen falder på spændende nordamerikanske storbyer, er det som regel New York, San Francisco og Chicago, der falder folk ind. Men Canadas fantastiske metropoler som Vancouver, Toronto og Montreal, i den fransktalende Quebec-provins, er livlige, fascinerende og fyldt med alt, hvad en storbyelsker kan begære.

Nationalparker i Canada

Der er hele 41 nationalparker i Canada. Nogle er vidt forskellige men samtlige er usædvanlig smukke og kan byde ind med majestætiske bjerge og gletsjer eller dybblå søer, vandfald og fantastisk dyreliv. De mest kendte nationalparker er: Banff Nationalpark, Glacier National Park og Jasper National Park.

Canada road trip eller Rocky Mountaineer tog

Tag på en "Canada road trip". Lej en bil og udforsk Canadas vidder eller rejs med scenisk stil på det pragtfulde Rocky Mountaineer tog med indlagte sightseeingture.

Kort, længere eller længste togrejse

Tag den kortere kyststrækning fra Vancouver til Whistler, den længere tur fra Vancouver over Rocky Mountains eller den ultimative kyst-til-kyst-tur! Canada består af ti provinser og tre territorier, og har et indbyggertal på 33 millioner.

Klimaet i Canada

Klimaet i Canada varierer utroligt meget afhængigt af regionen og årstiden. I sommermånederne ligger temperaturen på omkring 25 grader, mens prærierne og det sydlige Ontario i juli og august kan nå over 30 grader.

Sommer og vinter i det nordlige Canada

I det nordlige Canada kan temperaturen komme ned på ca. 14 grader om dagen, og helt ned til frysepunktet om natten. Om vinteren kan temperaturen falde til 40 minusgrader i de nordlige provinser, mens British Columbias milde kystområder holder sig lidt over frysepunktet.

Uden for dette område falder sneen hele vinteren. Den koldeste storby i Canada om vinteren er Québec, hvor temperaturen nemt kan komme ned på 18 minusgrader.

Charlotte Schou, rejsekonsulent og medarbejder hos Peacock Travel

Har du spørgsmål?

Charlotte Schou
Rejsekonsulent på Caribien, USA, Canada, Mexico, Europa, Maldiverne & Mauritius
info@discoverytravel.dk
Tlf. (+45) 39 75 02 52


En ferie uden bekymringer

Spørg os 24 timer i døgnet.

Jeres ferie er et særligt højdepunkt, som skiller sig ud fra hverdagen. Hos Discovery Travel tager vi os af alle rejsedetaljer. Vi sørger for, at der ikke er forstyrrende elementer. Skulle der opstå problemer, kan du kontakte os døgnet rundt. Det kalder vi vores "24h Concierge Service", som betyder, at vi er med jer både før, under og efter jeres ferie.

Concierge 24-7, logo