INDONESIEN

Indonesien er verdens største ø-rige

Indonesien består af de seks hovedøer Sumatra, Java, Sulawesi, Bali, Kalimantan og Irian Jaya samt 13.677 mindre øer. Omkring 3.000 af øerne er beboede og strækker sig over et vulkansk område på næsten 5.000 km.

Mangfoldig natur og dyreliv

Indonesien dækker kun 1,3 pct. af Jordens overflade, men er en region med meget stor naturlig variation inden for flora og fauna. Her findes regnskove beboet af orangutanger og naturfolk, farvestrålende koralrev, vulkaner med smukke kratersøer, fabelagtige sandstrande samt naturreservater med sjældne dyrearter som javanæsehorn, sumatratiger og komodovaran.

Vores hoteller på Bali

Afslapning på skønne Bali

Bali er gudernes, kunstens og livsglædens ø. Afslapning under palmerne, svømmeture til koralrev med prikkede akvariefisk, vandreture i saftiggrønne rismarker, møde med århundredgamle religiøse ceremonier og hektisk natteliv i Kuta. Bali rummer alle ingredienser til en eksotisk drømmeferie.

Her finder du Balis sjæl
Det siges, at Balis sjæl skal findes i Ubud midt det centrale højland. Omgivelserne er smukke, og der er masser af ting at tage sig til. Lej en cykel og kør rundt på de små veje omkring byen, som går mellem rismarker. Bali er en af Indonesiens 13.677 øer og på størrelse med Sjælland og øens forskellige seværdigheder nås nemt på en dag. Befolkningen er hinduer i modsætning til Indonesiens øvrige indbyggere.

Natur, kultur og nydelse

Du kan også tage ud på en vandretur i området, der er bakket, grønt og frodigt overalt eller prøv riverrafting på floden der bruser lystigt gennem byen. Hvis du er kunstinteresseret, så vrimler det med malerkunst, batik og træskærerarbejde overalt, som fremstilles i mange af de omgivende smålandsbyer. Hver aften er der balinesisk dans med traditionel abedans i det gamle kongepalads i byens centrum. Hvis man holder af eksotisk mad, så er Ubud også et godt sted, for det vrimler med gode restauranter.

Surfing i Kuta, afslapning på stranden i Jimbaran
Skal der være mere fart på, så tag turen til badebyen Kuta i det sydlige Bali. Her kaster unge fra hele verden sig ud i bølgerne med surfboards i jagten på den perfekte bølge. Forelskede par nyder solnedgangen, inden de begiver sig op i byen, hvor musikken strømmer ud fra barer, restauranter og diskoteker. Kuta er byen, hvor der altid er en fest. Lige syd for Kuta ligger Jimbaran - øens bedste strand med kun få resorts og nogle seafood restauranter direkte på stranden. Afslappet atmosfære, lækker strand perfekt til solbadning og en svømmetur.

Strande, vulkanbjerg og delfiner

Absolut ro findes under vandoverfladen. Her åbenbarer sig en helt anderledes verden af koraller i de særeste former og farver samt tropiske fisk, som er både stribede, prikkede og selvlysende. Eller tag op i Balis kølige højland. Bestig vulkanbjerget Gunung Batur og se solen stå op, mens aberne leger på klipperne. Oplev jorden dampe af varme fra den glødende undergrund og nyd udsigten til naboøen Lombok. Sandet er næsten sort på Lovina Beach på det nordlige Bali. Her er langt mellem turisterne, og fiskerbådene lander fortsat dagens fangst i strandkanten. Tidligt om morgenen sejler små motorbåde ud på delfinsafari, så man kan få et glimt af de legesyge dyr.

Oplev Javas enestående liv

Indonesiens hovedstad Jakarta er Javas travle havneby, der bærer præg af den hollandske og britiske periode med mange fine kolonitidshuse og et gammelt kvarter med nyligt restaurerede smukke byhuse. Fra Jakarta kan arrangeres ture op i bjergene til Bandung og videre over øen til de to store tempelkomplekser nær ved byen Yogyakarta. Det ene er Prambanan-templet fra det 10. århundrede. Ved fuldmåne opføres der et friluftsteater med hundredevis af dansere, sangere og musikanter.

Tempelkompleks, kongepalads og vulkan
Det andet - Borobudur - er verdens største tempelkompleks med et mere end fem kilometer langt relief. Kongepaladset i Surakarta (Solo) er meget gammelt og interessant. I Solo og Yogyakarta skabes Indonesiens fineste og mest komplicerede batik. Vulkanen Mount Bromo ligger på øst Java, det er en aktiv vulkan 2392 meter høj med en gennemtrængende svovlduft fra boblende gejsere. Der arrangeres solopgangsture på hesteryg til kraterkanten.

Sjove aktiviteter på Karimunjawa-øerne

Lige nord for Java ligger 27 jomfruelige små øer, som udgør Karimunjawa ø-gruppen. Der er tal om billedskønne øer med hvide strande og svajende kokospalmer. Disse er paradisiske småøer a la Maldiverne, omgivet mange uberørte koralrev og mange interessante dykkersteder.

Klimaet i Indonesien

Bali har tropisk klima, så det er varmt året rundt. I den tørre periode fra april til oktober er der færre regnbyger, luftfugtigheden er mindre og temperaturen en anelse lavere. Fra november til marts kan der forekomme heftige byger, men der er ikke tale om en egentlig regntid, og det regner stort set altid i kort tid hvorefter solen titter frem igen.

Morten Westergaard, rejsekonsulent og medarbejder hos Discovery Travel

Har du spørgsmål?

Morten Westergaard
Rejsekonsulent på Det Indiske Ocean, Sydøstasien, Europa, Oceanien & Syd- og Mellemamerika
info@discoverytravel.dk
Tlf. (+45) 88 77 53 04

Estelle Torp. CEO og ejer af Discovery Travel

Har du spørgsmål?

Estelle Torp
Direktør & Rejsekonsulent
info@discoverytravel.dk
Tlf. (+45) 88 77 53 01


En ferie uden bekymringer

Spørg os 24 timer i døgnet.

Jeres ferie er et særligt højdepunkt, som skiller sig ud fra hverdagen. Hos Discovery Travel tager vi os af alle rejsedetaljer. Vi sørger for, at der ikke er forstyrrende elementer. Skulle der opstå problemer, kan du kontakte os døgnet rundt. Det kalder vi vores "24h Concierge Service", som betyder, at vi er med jer både før, under og efter jeres ferie.

Concierge 24-7, logo