Storby, badeferie og orangutanger

Malaysia består af halvøen Malaysia samt delstaterne Sarawak og Sabah på Borneo. Der bor flere end 20 millioner mennesker i hele Malaysia. 60 % er malayer og 30% kinesere, resten er indere og europæere. Denne multinationale befolkning er afhængig af dyrkning af ris i de mange malay kampongs (landsbyer)og af tin-miner samt gummiplantager. Skiftende sultaner sidder i regeringen i femårs perioder.

Halvøen Malaysia

Kuala Lumpur er vokset fra en lille tin-mineby til en af Sydøstasiens største byer. Velordnet og velfungerende. Der kører mange små minibusser rundt i gaderne og de kører over hele byen i en radius af 18 kilometer. Om aftenen er Kuala Lumpur betagende smuk. Der er millioner af lys i byen. Små pærer på mange af træerne, Alle de gamle britiske bygninger og den vidunderlige mauriske hovedbanegård med kuppeltårne er flot oplyst. Der er levende musik i barer og karaoke caféer. Dejligt lokalt øl, Anchor Beer er billigt. Kuala Lumpur er den eneste by i verden med 110.000 m2 jungle midt i byen.

Taman Negara er et område der dækker 4300 km2 og er totalfredet. Den uberørte skov er 130 millioner år gammel, verdens ældste. I skoven lever Bateq, et af de overlevende naturfolk i Malaysia, de taler deres eget sprog, der har sin oprindelse i Mon Khmer dialekten fra Indokina.

Cameron Highland er så anderledes, at når man er der, så har man svært ved at fatte at man stadig befinder sig i Malaysia. Udover at fungere som Malaysias grøntsagshave, så dyrkes her også te - og her menes te i massevis! Store arealer med tebuske, sirligt ordnede rækker med grønt, lige så langt øjet rækker. Heroppe i højlandet findes et ganske andet køligere klima. Højlandet blev opdaget da briterne, i slutningen af 1800tallet, sendte William Cameron ud for at kortlægge det inderste Malaysia. Han så mulighederne og det varede da heller ikke længe før varmeplagede briter fra lavlandet søgte herop. Bungalows og weekendhytter skød op i hastig fart. Nogle af dem ses stadigvæk og fungerer i dag som små gæstgiversteder, som f.eks Smokers House fra 1935, hvor man kan bo i det stadig bestående originale interiør – bragt hertil i sin tid, med skib fra England.

Langkawi og Pangkor Laut er nogle af de mange små bounty øer der ligger omkring Malaysia. Palmeklædte hvide sandstrande, lækre luksus resorts og smukt forunderligt liv under overfladen i det krystalklare hav.

Borneo

Elsker du naturen, vil Borneo tale til din indre opdagelsesrejsende. Rejs i delstaterne Sarawak og Sabah gennem en frodighed af eksotiske pebermarker, gummiplantager, voldsomme bregner og vilde orkidéer i vrimmel. Udforsk Batang Ai-regnskoven i langbåd med de indfødte ibanere som værter. Overnat i junglelodge og i langhuse. Oplev sjælden flora og dyreliv langt fra civilisationen. Fra næseaber og næsehornsfugle, orangutanger og gibbonaber til varaner og kæmpe sommerfugle. Svøm under Ensulaivandfaldet og med havskildpadder på Turtle Island. Besøg Sarawaks enorme drypstenshuler – og se forældreløse orangutang-unger blive fodret i et særligt refugium for orangutanger. Mount Kinabalu: Asiens højeste bjerg (4094 m) ligger i nationalparken med samme navn i Sabah. Man kan vandre helt eller halvvejs til toppen og sove i basecamp undervejs. Naturens storhed og farverigdom griber dig overalt på verdens tredjestørste ø, som er delt mellem Malaysia, Indonesien og Brunei.

Klimaet i Malaysia

Hovedlandet Malaysias klima er generelt varmt hele året rundt med dagstemperaturer på omkring 27 grader. Kommer du op i højlandet kan temperaturen falde til omkring 15 grader. Regntiden ligger fra oktober til december og når det regner falder den oftest som kraftige byger, der varer en time eller to. Borneos temperaturer svinger mellem 22 og 33 grader, her ligger regntiden fra oktober til februar. Luftfugtigheden er høj i Malaysia hele året rundt.

Estelle1

Har du spørgsmål?

Estelle Torp
Direktør & Rejsekonsulent
info@discoverytravel.dk
Tlf. (+45) 88 77 53 01

MichaelJ

Har du spørgsmål?

Michael Juhl
Marketingschef og chef for Sport & Events
info@discoverytravel.dk
Tlf. (+45) 88 77 53 01


En ferie uden bekymringer

Spørg os 24 timer i døgnet.

Jeres ferie er et særligt højdepunkt, som skiller sig ud fra hverdagen. Hos Discovery Travel tager vi os af alle rejsedetaljer. Vi sørger for, at der ikke er forstyrrende elementer. Skulle der opstå problemer, kan du kontakte os døgnet rundt. Det kalder vi vores "24 Concierge Service", som betyder, at vi er med dig både før, under og efter jeres ferie.

concierge