Storby, badeferie og orangutanger

Malaysia består af halvøen Malaysia samt delstaterne Sarawak og Sabah på Borneo. Der bor flere end 20 millioner mennesker i hele Malaysia. 60 % er malayer og 30% kinesere, resten er indere og europæere. Denne multinationale befolkning er afhængig af dyrkning af ris i de mange malay kampongs (landsbyer)og af tin-miner samt gummiplantager. Skiftende sultaner sidder i regeringen i femårs perioder.

Halvøen Malaysia

Kuala Lumpur er vokset fra en lille tin-mineby til en af Sydøstasiens største byer. Velordnet og velfungerende. Der kører mange små minibusser rundt i gaderne og de kører over hele byen i en radius af 18 kilometer. Om aftenen er Kuala Lumpur betagende smuk. Der er millioner af lys i byen. Små pærer på mange af træerne, Alle de gamle britiske bygninger og den vidunderlige mauriske hovedbanegård med kuppeltårne er flot oplyst. Der er levende musik i barer og karaoke caféer. Dejligt lokalt øl, Anchor Beer er billigt. Kuala Lumpur er den eneste by i verden med 110.000 m2 jungle midt i byen.

Vores hoteller i Malaysia

Regnskoven Taman Negara

Verdens ældste regnskov Taman Negara dækker et område på 4.300 km2. Den uberørte skov er hele 130 millioner år gammel. I skoven lever Bateq - et af de overlevende naturfolk i Malaysia. Bateqerne taler deres eget sprog med oprindelse i Mon Khmer-dialekten fra Indokina.

Det grønne Cameron Highland

Det kan være svært at forstå, at man stadig befinder sig i Malaysia, når man står i Cameron Highland.  Højlandet er markant anderledes end andre dele af Malaysia. Udover at fungere som landets grøntsagshave, dyrkes her også the - masser af the. Store arealer med tebuske, sirligt ordnede rækker med grønt, lige så langt øjet rækker. Heroppe i højlandet findes et køligere klima.

Opdaget af britterne
Højlandet blev opdaget da briterne i slutningen af 1800-tallet sendte William Cameron ud for at kortlægge det inderste Malaysia. Han så mulighederne, og det varede da heller ikke længe før varmeplagede briter fra lavlandet søgte herop. Bungalows og weekendhytter skød op i hastig fart. Nogle af dem ses stadigvæk og fungerer i dag som små gæstgiversteder. En af disse er Smokers House fra 1935, hvor man kan bo i det stadig bestående originale interiør – bragt til Malaysia med skib fra England.

Langkawi og Pangkor Laut

Langkawi og Pangkor Laut er nogle af de mange små bounty-øer der ligger omkring Malaysia. Her finder du palmeklædte, hvide sandstrande, lækre luksusresorts og et smukt forunderligt liv under overfladen i det krystalklare hav.

Flora, fauna og dyreliv på Borneo

Elsker du naturen, vil Borneo tale til din indre opdagelsesrejsende. Rejs i delstaterne Sarawak og Sabah gennem en frodighed af eksotiske pebermarker, gummiplantager, voldsomme bregner og vilde orkidéer i vrimmel. Udforsk Batang Ai-regnskoven i langbåd med de indfødte ibanere som værter. Overnat i junglelodge og i langhuse.

Oplev sjælden flora og dyreliv langt fra civilisationen. Fra næseaber, næsehornsfugle, orangutanger og gibbonaber til varaner og kæmpe sommerfugle. Svøm under Ensulai-vandfaldet og sammen med havskildpadder på Turtle Island. Besøg Sarawaks enorme drypstenshuler og se forældreløse orangutang-unger blive fodret i et særligt refugium for orangutanger. Mount Kinabalu er Asiens højeste bjerg (4094 m) og det ligger i nationalparken med samme navn i Sabah. Man kan vandre helt eller halvvejs til toppen og sove i basecamp undervejs. Naturens storhed og farverigdom griber dig overalt på verdens tredjestørste ø, som er delt mellem Malaysia, Indonesien og Brunei.

Klimaet i Malaysia

Hovedlandet Malaysia har et klima der generelt er varmt hele året rundt med dagstemperaturer på omkring 27 grader. I højlandet kan temperaturen falde til omkring 15 grader. Regntiden ligger fra oktober til december, og når det regner falder det ofte som kraftige byger, der varer en time eller to. Borneos temperaturer svinger mellem 22 og 33 grader, og regntiden ligger fra oktober til februar. Luftfugtigheden er høj i Malaysia hele året rundt.

Morten Westergaard, rejsekonsulent og medarbejder hos Discovery Travel

Har du spørgsmål?

Morten Westergaard
Rejsekonsulent på Det Indiske Ocean, Sydøstasien, Europa, Oceanien & Syd- og Mellemamerika
info@discoverytravel.dk
Tlf. (+45) 88 77 53 04

Estelle Torp. CEO og ejer af Discovery Travel

Har du spørgsmål?

Estelle Torp
Direktør & Rejsekonsulent
info@discoverytravel.dk
Tlf. (+45) 88 77 53 01


En ferie uden bekymringer

Spørg os 24 timer i døgnet.

Jeres ferie er et særligt højdepunkt, som skiller sig ud fra hverdagen. Hos Discovery Travel tager vi os af alle rejsedetaljer. Vi sørger for, at der ikke er forstyrrende elementer. Skulle der opstå problemer, kan du kontakte os døgnet rundt. Det kalder vi vores "24h Concierge Service", som betyder, at vi er med jer både før, under og efter jeres ferie.

Concierge 24-7, logo