Et stenrigt land - på alle måder

Emiratet Qatar ligger på en halvø omgivet af Den Persiske Bugt med den store arabiske ørken i ryggen. De uendelige vidder af hvide sanddyner og 360 dage årligt med solskin og blå himmel gør stedet til den perfekte kur mod dansk vinterdepression. For blot få årtier siden var Qatar et ludfattigt, lille land, men som så mange andre steder på Den Arabiske Halvø forvandlede fundet af olie og naturgas alt, og i dag er landet et af verdens rigeste. Landets rigdom kommer blandt andet til udtryk ved, at ingen borgere i Qatar betaler skat. El og vand er gratis og det samme er skoler og hospitaler. Qatar er stærkt præget af, at langt over halvdelen af indbyggerne er asiater og vesterlændinge, blandt dem omkring 1.000 danskere.

En funklende hovedstad i havet

Ude ved havet midt i dette pulverhvide landskab rejser Doha sig med sine skyskrabere. Qatars funklende hovedstad som satser på at blive hele Arabiens knudepunkt. Den stenrige by byder på basar-shopping, nye hoteller og islamisk verdenskunst. Doha er en sikker by at færdes i. Kriminalitet hører ikke til dagligdagen og bestemt heller ikke overgreb mod turister. Byen er perfekt til et stop-over på vej videre ud i verden eller til en lille forkælelsesferie med sol, afslapning og varme – man kan se frem til nogle fantastiske oplevelser her. Start morgenen med en dukkert i den Persiske Bugt efterfulgt af en ørkentur i offroader, fortsæt med at shoppe eller stig til tops i nogle af verdens højeste bygninger.

Vejret i Qatar

På grund af beliggenheden ved den Persiske Bugt er landet varmt året rundt. Om sommeren fra juni til august ligger dagstemperaturen på over 40 grader – dage med 50 grader er ikke ualmindeligt. Sidst i oktober falder temperaturen til omkring eller lidt over 30 grader, mens der om vinteren er ca. 25-30 grader om dagen og noget køligere om aftenen. Qatar bør med andre ord besøges i vinterhalvåret, hvor badevandet i Den Persiske Bugt tilmed har en formidabel temperatur på lidt under 30 grader.

Annette Pedersen, rejsekonsulent og medarbejder hos Discovery Travel

Har du spørgsmål?

Annette Nygaard Pedersen
Rejsekonsulent på Afrika, Mellemøsten
& Det Indiske Ocean
info@discoverytravel.dk
Tlf. (+45) 88 77 53 02


En ferie uden bekymringer

Spørg os 24 timer i døgnet.

Jeres ferie er et særligt højdepunkt, som skiller sig ud fra hverdagen. Hos Discovery Travel tager vi os af alle rejsedetaljer. Vi sørger for, at der ikke er forstyrrende elementer. Skulle der opstå problemer, kan du kontakte os døgnet rundt. Det kalder vi vores "24h Concierge Service", som betyder, at vi er med jer både før, under og efter jeres ferie.

Concierge 24-7, logo